Kwetsbaarheid

Vorige week had ik een onverwachte ontmoeting met een boze heks! Ze ging over al mijn grenzen heen en raakte me recht in mijn hart. Ik werd diep geraakt. En droeg die geraaktheid, de emotie de hele dag met mij mee. Wat voelde ik me klein en kwetsbaar! Ik realiseerde in de loop van de dag hoe ik op allerlei fronten actief ben. Ik ben directeur bij Two Get There, ondernemer, moeder, dochter en zus, geliefde, vriendin en collega. Ik werk hard om op alle fronten het beste eruit te halen. Dat vervult mij met voldoening. Ik vind het gaaf om op zoveel fronten actief te zijn. En al die delen van mij komen samen in mezelf. Over heel wat delen in mezelf voel ik me behoorlijk zeker! Als moeder voel ik me echter het meest kwetsbaar. Het is voor mij het gebied waar ik het minst “strijdbaar” ben. En dat is maar goed ook! Naar mijn zoon probeer ik voortdurend onderzoekend, liefdevol en met open vizier waar te nemen en te voelen wat goed is.

Ik deelde later die dag met mijn eigen moeder wat er met mij was gebeurd. En op haar beurt vertelde mijn moeder voor het eerst openhartig over haar onzekerheden als moeder van 3 kinderen. Wat een mooi gesprek! De tranen rolden me over de wangen, en niet meer uit gekwetstheid maar deze keer omdat de openhartigheid van mijn moeder zo mooi was. Wat bijzonder om van mijn eigen moeder te horen wat haar zoektocht als moeder was geweest.mijn moederschap, waarin ik normaliter niet op mijn hoede hoef te zijn, had ik deze nare ontmoeting.

Het bijzondere is dat ik de rest van de week heel goed kon voelen waar ik allemaal dankbaar voor ben. Voortdurend werd ik geraakt, was ik gevoelig en open. Alsof de dagelijkse bescherming van me af was. Er geen schild meer was tussen mij en de wereld. Ik beleefde alles intenser. En er gebeurde nog iets bijzonders: de steun die ik ontving van verschillende mensen om me heen was een verrassing! Vele hartverwarmende reacties waren mijn deel! …. En hoe moeilijk ik de ontmoeting met mijn boze heks ook vond… Wat een onverwacht cadeau had ik gekregen.

Two Get There werkt voor kwetsbare kinderen en jongeren die geen sociaal vangnet hebben. Die niet altijd even strijdbaar of op hun hoede kunnen zijn. En eens te meer weet ik weer waarom we voor deze doelgroep hebben gekozen. Ik wens iedereen de warmte van een gezin, een sociaal vangnet en steun toe. De maatjes vervullen deze rol gedurende een jaar voor onze deelnemers. Ze lopen mee in het leven van een kind/jongere en geven steun en vriendschap. Juist door de “maatjes” in mijn leven kon ik mijn les leren uit een moeilijke situatie.

Wil je meer weten over Two Get There, klik hier!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.