Toegevoegde waarde

Vorige week hadden we met de ondernemers van Two Get There een bijzonder gesprek over toegevoegde waarde.

Dit was de start van het gesprek:

· Wat is jouw toegevoegde waarde in jouw rol binnen het project?
· Hoe maak jij het verschil binnen het project?
· Hoe maak je dat zichtbaar?
o Aan de klant: projectleider
o Aan de klantorganisatie: projectorganisatie
o Aan de eigen organisatie: TGT
Is dat genoeg?
Vanuit Two Get There merken we hoe belangrijk het is om je toegevoegde waarde zichtbaar te maken. Maar dit geldt natuurlijk eigenlijk voor iedere ondernemer! Voor een ondernemer is het cruciaal dat je na een klus waarde hebt toegevoegd. Iedere ondernemer heeft weer een andere, of een eigen (toegevoegde) waarde.

Het gesprek startte bij bovenstaande vragen. Het gesprek dat zich vervolgens ontvouwde ging steeds dichter naar de kern:

Toegevoegde waarde, (of: hoe maak jij verschil) betekent om te beginnen dat we met elkaar vinden dat je van waarde bent! Iedereen die in ons ondernemersteam zit is van waarde voor en volgens Two Get There. Dus de vraag is niet óf je van waarde bent. Maar hoe je je toegevoegde waarde zichtbaar maakt als je bij een klant met een klus bezig bent.
Onze ondernemers begeleiden dagelijks projectleiders in het professioneel opzetten van een maatjesproject. Wij ondersteunen projectleiders bij het trainen, coachen, motiveren en stimuleren van studenten die maatje zijn voor kwetsbare kinderen.

Dit ontdekten we samen met de ondernemers in het gesprek:

Je kunt pas van waarde zijn voor de ander als je jezelf “op waarde” weet te schatten! Een cliché misschien? Maar niet meer als de woorden opeens dichtbij komen en voelbaar maken wat werkelijke waarde is bij jou!

Het zichtbaar maken van jouw waarde voor de ander kan pas als je jouw waarde kunt voelen en meenemen in je werk. Van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de ander is je trots, professionaliteit en passie weten over te brengen. En dat kan je pas als je dat voor jezelf helder hebt! Best lastig om toe te staan voor jezelf!

Doordrongen zijn van het feit dat jij waarde toevoegt, waardevol bent. Je moet jezelf serieus nemen dus…
… Toch? 😉

Wanneer je dit thema met elkaar bespreekt is het belangrijk dat je met elkaar voelt dat er überhaupt sprake is van waarde. En hoe mooi is dat!! Dat je je mag realiseren dat jij waarde toevoegt als je een klus doet!

Er is vertrouwen en warmte nodig om over je waarde met elkaar te kunnen praten. Voor mij persoonlijk betekent dit dat er bedding moet zijn. Bedding die je voor elkaar moet bieden. Edward de Boer, trainer en auteur van ‘Haal alles uit een training’, noemt hoe belangrijk het is om bedding te geven aan vrouwelijk leiderschap met elkaar. Bij onze stichting werken we op dit moment alleen maar met vrouwen. Min of meer toevallig zo ontstaan. Die bedding die hij benoemt heeft voor mij alles te maken met vertrouwen en warmte. Bedding die een voedingsbodem kan zijn voor het zaadje van jouw waarde. Als de bedding die Moeder Aarde biedt. Niet voor niets een vrouwelijke bodem! De vruchtbare bodem voor vrouwelijk leiderschap.

Wat je in je uiterlijke, zichtbare handelen doet is altijd geworteld in een bodem. En in de bodem moet voeding zijn om je wortels te voeden. Door verbinding te zoeken in je handelen met je voedingsbodem geef je voortdurend voeding aan je handelen. “De cursor op je hart” kan voeding voor je zijn. Inspiratie. Toewijding. Plezier…

Wat is jouw voedingsbron?
Waar krijg jij energie van?
En hoe zorg je dat je je laat voeden?
Hoe ben jij bezig met toegevoegde waarde zichtbaar maken?
Probeer het eens voor jezelf te verhelderen!

Veel plezier!

Groet! Fiene

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.