Na meer dan 20 jaar werkervaring, leidinggevende ervaring en het met succes opzetten en opschalen van verschillende sociale initiatieven vind ik het tijd worden om eens stil te staan. De rugzak open te maken. Ervaringen van lang en kort geleden pak ik uit. Ik onderzoek: wat gebeurde er toen, wat voelde en dacht ik? Hoe ben ik dat verderop weer tegen gekomen? Wat leer ik daarvan? Soms kan ik het gemakkelijk vastpakken. Soms zoek ik nog naar de betekenis, de context. Mijn rol, of de rol van een ander daarin.
Ik doe dit niet alleen. Tijdens lange wandelingen met een fijne collega breng ik onder woorden wat ik tegenkom. Toets ik mijn bevindingen aan die van haar. Samen gaan we ook weer met anderen in gesprek die expert zijn op het gebied van samenwerken, teambuilding. We duiken samen de literatuur in. Toetsen opnieuw, en leren zo gaandeweg wat de levenslessen zijn of zijn geweest.
We houden onze gesprekken bij in Evernote. De foto’s van de wandelingen ook.
Zo vormt zich langzamerhand een mooie verzameling aan lessen, tips, inzichten, kennis, anecdotes.
En heel graag willen we dit ook weer delen. In dialoog met anderen blijven we heel graag onderzoeken, doorleven, doorvoelen: hoe ziet leiderschap anno nu eruit? Wanneer werk ik prettig samen? Hoe is dit voor anderen? Wat is het moment dat er flow ontstaat en wanneer het moment dat dit stopt? Wat zijn randvoorwaarden in een efficiente samenwerking? Hoe breng ik mezelf in? Wat belemmert mij? Waar krijg ik vleugels van? En in gesprek met mensen om mij heen deze vragen ook aan hen te stellen. En wat betekent dit dan voor onze samenwerking?
Kortom echt een nieuwe fase voor mij. Van verdieping. Verbinding maken met de rugzak die ik meedraag en nieuwsgierig te zijn naar de rugzak van anderen.
Je kunt ons sinds kort volgen op www.socialezaken.nu.
Wens je jouw team, afdeling, organisatie, netwerk ook een verdieping toe op deze vragen? We faciliteren dit graag! We zijn overtuigd van de waarde van de verdiepende dialoog en hoe deze dialogische gesprekken een duurzame samenwerking ten dienste kan zijn. Samen vertragen, verdiepen, eigen ervaringen inbrengen en daarmee jezelf zichtbaar maken. De ander in dat gesprek te mogen ontmoeten.