dialoog Inside out – 16 mei

Dialoog Inside out: 16 mei

Na een aantal jaren werkervaring in verschillende sociaal ondernemende, non-profitorganisaties hebben we keer op keer mogen zien dat sociaal ondernemers gedreven en bevlogen mensen zijn, die graag iets zinvols betekenen in deze maatschappij. Daarbij constateren we ook dat het lastiger is om tegelijkertijd ook aandacht te hebben voor jezelf en de samenwerking met anderen. Hoe zorg je ervoor dat je niet opbrand door al dat ‘goed doen’, en hoe werk je aan een team dat elkaar voedt, versterkt en ondersteunt? Veel sociale initiatieven kampen met deze vragen en nemen onvoldoende ruimte om dit aan te gaan met elkaar.

Met dat in ons achterhoofd zijn wij (= Fiene van Loock en Mirjam Zijderveld) gestart met Sociale Zaken.

Wij willen mensen, teams en organisaties helpen stil te staan bij de binnenkant van de organisatie: zichzelf en elkaar. Met als doel om de impact die de organisatie wil hebben op de maatschappij nog verder te versterken. We belichten perspectieven die voor succesvolle samenwerking belangrijk zijn. Met Sociale Zaken vragen we organisaties om hierover met elkaar, en onder onze begeleiding het gesprek aan te gaan.

Om dit thema van samenwerken en impact vergroten eerst voor onszelf nog verder uit te diepen, werken we dit vraagstuk graag uit, in gesprek met een aantal sociaal ondernemers/ maatschappelijk betrokken mensen. Daarom organiseren we een dialoog, waarin we ingaan op de vraag: “Hoe ziet voor jou een voedende, gelijkwaardige samenwerking eruit om (zo veel/lang mogelijk) impact te kunnen blijven maken met elkaar”.

Waarom? Omdat wij denken dat maatschappelijke impact nog groter kan worden als we naast alle maatschappelijk betrokken aandacht, we dezelfde energie ook hebben en geven aan/voor onszelf en ons team.

Heb je ervaring met dit vraagstuk? Zou je die ervaring graag willen delen?

Is dit een thema dat jou aanspreekt en waarover je graag van gedachte wisselt met een kleine groep bevlogen mensen?

Spreekt de dialoog als gespreksvorm je aan?

Als je behoefte hebt om dit thema op deze wijze nader te onderzoeken, deze vraag uit te diepen en deze inzichten mee te nemen in jouw werk, dan nodigen we jou van harte uit om deel te nemen aan deze dialoog met maximaal tien mensen die we persoonlijk uitnodigen. We organiseren dit gesprek op 16 mei, van 10:00-12:30 in Bunnik. Aansluitend kan er ook worden geluncht.

De plek waar we dit gesprek organiseren is woongemeenschap De Kamp aan de Kromme Rijn, waar een prachtige gemeenschappelijke ruimte beschikbaar is voor maatschappelijke initiatieven.

Omdat we mensen persoonlijk uitnodigen en er een maximaal aantal deelnemers kunnen meedoen, verzoeken wij je om snel aan te geven of je kunt en wilt meedoen, zodat wij voldoende ruimte hebben de uitnodiging door te sturen aan andere mensen mocht dat nodig zijn!

Wanneer je mee wilt doen wil je dan een mailtje sturen aan fiene@vanloock.nl of mirjam.zijderveld@gmail.com. Geef meteen ook even aan of je een broodje mee-eet.

Na aanmelding ontvang je in de week voor 16 mei een mail met exacte locatie en routemogelijkheden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.