Fiene van Loock

Sinds 2003 ben ik zelfstandig ondernemer en verbond ik me aan maatschappelijk vernieuwende projecten in het sociale (welzijns)domein. Ik was betrokken bij het Trefpunt in de Bilt, een kwartiermakersproject voor ‘vergeten mensen’, dat vanuit de presentiebenadering werkt. Ik richtte Stichting Two Get There op, een stichting die maatjesconcepten ontwikkelt en opzet in allerlei gemeenten in Nederland, en ik stond mede aan de oprichting van Social Powerhouse, een netwerk voor en door sociale pioniers.

Mijn kwaliteit is dat ik een mooie mix in mij heb die zowel gericht is op aanpakken, doen. Even ‘gemakkelijk’ dat ik mijn handen uit de mouwen steek, zoek ik ook naar de stip op de horizon. Dat houdt het handelen mooi op koers. In die mix kom ik er snel achter waar een organisatie heen zou moeten bewegen, wat het toekomstperspectief is op lange termijn. In het nu vraagt dat een handelende houding die zich richt op dat punt in de toekomst.

Kernwoorden in mijn werk zijn:

dialoog, verbinding, gelijkwaardigheid, netwerkorganisatie, platte structuur, luisteren naar elkaar, van ik naar wij, inclusie, samenhang, maatschappij, mensen, maatjes, opvoeding, co-creatie, doen, samendoen, samenwerking.

Ben je voor jou organisatie op zoek naar deze mix, ik hoor graag van je!

Fiene van Loock