Sociale Zaken!

Sociale Zaken!

Na 14 intensieve jaren van een overvolle agenda in sociaal ondernemen, vele maatjesprojecten, Social Powerhouse, diverse trainingen en dialoogsessies, én zorgen voor mijn gezin heb ik mij het afgelopen jaar opnieuw georiënteerd in welke bijdrage ik wil en kan leveren aan de wereld.

Inmiddels ben ik heel wat wandelkilometers verder, waarin stilstaan en verdiepend onderzoek samen met collega’s centraal stonden.

Ik kom uit een nest waar mijn beide grootouders ondernemer waren. De ene opa was bierbrouwer de andere opa zette een doe-het-zelf zaak op die nog steeds bestaat. De andere kant van mijn nest is sociaal. Mijn beide ouders waren maatschappelijk werker en verstokte idealisten! Dat maakt mij tot wie ik nu ben. Een ondernemer in het sociale domein!

In Sociale Zaken komt mijn ervaring in het sociale domein als ondernemer, samen, met mijn doe-kracht. In Mirjam heb ik een ‘partner in crime’ gevonden, met wie ik fijn kan samenwerken in het sociale domein en die inzichten vanuit de systeembenadering en coachingsvaardigheden kan toevoegen aan ons initiatief.

Potentieel benutten
Sociale Zaken gaat enerzijds over ‘de binnenkant’ van organisaties, de sociale verbindingen, het cement tussen de mensen. Vooral in het sociale domein hebben mensen de neiging zich veel naar buiten te richten, hard te werken, en daarmee die binnenkant te vergeten. Wij hebben #dialoogsessies ontwikkeld die de binnenkant van organisaties en mensen in organisaties belichten. We starten daarmee de dialoog met elkaar, over hoe het nou echt gaat met iedereen in de cirkel. Deze gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over de gezamenlijke stip op de horizon, de communicatie, hoe er met conflicten omgegaan wordt, wat energie geeft en waar energie lekt in het team. Dialoogsessies zijn er voor teams die weten dat er nog meer in zit, én die hulp kunnen gebruiken om hun potentieel ten volle te benutten.

Zakendoen
Anderzijds gaat Sociale Zaken ook over de buitenkant: Zakendoen in het sociale domein. Hoe verduurzaam je je initiatief ook financieel? Hoe betrek je de stakeholders zodanig dat ze het ook mee gaan dragen? Hoe geef je professionalisering vorm in de organisatie, zonder dat je het hart en de passie eruit haalt. Hoe leer je je team te verzakelijken, met behoud van integriteit in het sociale domein.

Kickstart
Laatst gaf iemand me terug mij een kickstarter te vinden, (dank voor de waardevolle feedback!) en dat is precies wat ik te brengen heb in organisaties en initiatieven. Ik heb veel ervaring met het (kick)starten en verder brengen van verschillende initiatieven in het sociale domein.

Sociale Zaken zet haar schouders onder een idee, project, organisatie en brengen het daarmee net die belangrijke stap verder. Je kunt bij ons terecht voor: #adviestrajecten, ad-interim vraagstukken, training en coaching. 

In individuele trajecten verbinden we ons met jouw vraagstuk en denken, voelen, praten, (liefst al wandelend) met je mee en delen met je wat er opkomt.

Wensenlijst!
Graag willen we vlieguren maken, uitproberen, fijn slijpen, afstemmen en uitproberen met (potentiele) klanten. Wat wij nodig hebben is in gesprek te gaan met meedenkers, mensen met netwerk in en over Sociale Zaken.

Eind augustus en september hebben we hiervoor gereserveerd: heel graag komen we in contact met mensen en organisaties die met deze vraagstukken te maken hebben. Of als je aansluitende ideeën hebt: we praten heel graag verder! Weet je een podium of platform om hierover te vertellen, zodat we Sociale Zaken meer bekendheid kunnen geven? Herken je (een van) deze vraagstukken? Wil je hierover met mij van gedachte wisselen: ik hoor het heel erg graag!

Ik nodig je uit op onze nieuwe S2M for Locals #Deelkantoor Bunnik om van gedachten te wisselen, te wandelen en/of te co-werken waar we een prachtige nieuwe kantoorplek hebben: Het Deelkantoor

Fiene van Loock: fiene@vanloock.nl of 06-14591465

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.