Subsidie? Niet nodig!

Toch…??

Wat leven we op dit moment in een spannende tijd! En in spannende tijden is er heel veel te beleven. En dat doe ik nu ook. Er valt, zeker in mijn zakelijke omgeving van sociale initiatieven veel te beleven. En dat is niet alleen maar vrolijk. Er vallen veel organisaties om. Initiatieven moeten moeilijke beslissingen nemen om met minder mensen bijvoorbeeld verder te gaan.

Een van de grote uitdagingen in mijn ogen is om af te stappen van het oude denken om op zoek te kunnen gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Een mooie uitdaging. Maar ook een lastige. Want het betekent oude zekerheden loslaten.

Het is nodig om zelfvoorzienend te worden. Om aan te sluiten bij wat echt leeft. Om niet meer te denken vanuit sterk – zwak. Of vanuit: deze doelgroep heeft een probleem.

Hoe mooi zou het zijn als we echt vanuit kansen, mogelijkheden en kwaliteiten kunnen werken.

Een maatjesproject dat uitgaat: “jij kan het zelf!” in plaats van: “jij hebt iemand nodig”. Maar is een maatjesproject dan nog wel nodig? Ja zeker! Want maatjes, coaches en mentoren helpen je ervaren en inzien dát je het zelf kan!

Maar hoe kunnen dit soort initiatieven zelfvoorzienend worden? En deze vraag speelt voor heel erg veel sociale initiatieven: hoe kunnen we duurzaam en sociaal ondernemend zijn?

Het antwoord zijn we aan het uitvinden met het elkaar.

Ik zou het mooi vinden als we hierover met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Dat we deze zoektocht met elkaar kunnen delen.

En ik zou willen dat er meer financiele investeringen mogelijk zouden zijn in de ontwikkeling van dit gedachtegoed. Niet in het opzetten van het initiatief, maar in de ontwikkeling van sociale ondernemingen.

Wie denkt mee?!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.