Een weergave van de eerste dialoog van Sociale Zaken

Hoe ziet  een voedende, gelijkwaardige samenwerking eruit, waardoor je impact kunnen blijven maken?

Werd gezamenlijk verwoord: hoe zorg ik goed voor mezelf?

De balans tussen goed voor mij, goed voor de organisatie, goed voor de ander is een zoektocht. Vragen en behoeften van anderen verleiden me weg te gaan van mezelf.

De lijstjes worden langer, de frustratie van to-do’s die meer worden. Waar zet ik kruisen? Wanneer ik goed zorg voor het team, kan ik dat dan ook voor mij doen? Als ik loslaat, als ik tijd maak voor het hier en nu, lossen lijstjes op. Dan is er rust en ruimte. Maak ik rust en ruimte.

De vele rollen die ik vervul vragen een nog sterker innerlijk kompas: afstemmen op mij, afstemmen op de ander. Wat ontstaat er dan?

Ik worstel met dit thema, zo goed voel ik de ander aan, dat ik mezelf verlies. Groene ruimte heb ik nodig. Wroeten in de aarde. Daar vind ik mezelf steeds weer. 

Wat is er nodig om goed voor mezelf te zorgen?

Ruimte zoeken, Ruimte maken, Helder kiezen, Hekje plaatsen verder voor mij uit. Zwaard hanteren wat buiten moet blijven.

Luisteren naar het hier en nu

Wat staat mij te doen?

Luisteren naar de zachte stroom, Uitgestelde aandacht is ook aandacht, Op tijd uit de doe-maar-door stappen, Nee zeggen is ook zorgen voor mezelf en ja zeggen tegen mij.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.