Jouw kind een maatje: do it yourself Toolkit

Ik werd gevraagd om op de Verwendag voor ouders van een kind met Autisme, workshops te geven over durven delen en vragen durven stellen.

De dag was bijzonder: 25 augustus is mijn verjaardag én ik was op dat moment 13 weken zwanger van mijn tweede. En met de kleine geluk in mijn buik voel ik weer hoe het krijgen van een kindje niet voor iedereen zorgeloos verloopt… En daarom besloot ik mee te werken aan de Verwendag.

De verhalen die werden gedeeld met elkaar waren indrukwekkend. En het meedenken met elkaar was net zo indrukwekkend.

Van een aantal ouders kreeg ik het verzoek of er in hun buurt een maatjesproject beschikbaar was. Die vraag, gesteld door individuele ouders krijgen we vaker, en is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Want nog lang niet overal zit een maatjesproject, of past het kind niet in de doelgroep van het maatjesproject.

Wat Two Get There betreft is dat heel erg jammer. Want juist deze kinderen gun je zo erg een maatje! In onze huidige projecten merken we een forse toename van ‘bijzondere’ kinderen in onze projecten. En blijkt dat een maatjesproject daar erg goed voor werkt.

Dat moet toch ook anders kunnen, vonden Laura en ik. We gingen tijdens een autorit van Zwolle naar Zeist aan de slag met verder denken. Kunnen we het maatjesproject ook beschikbaar maken voor individuele ‘vragers’? Ja, dat zou moeten kunnen… vonden we. En zo besloten we iets nieuws uit te proberen.

De Jouw kind een maatje: do it yourself Toolkit.

Half november komt hij beschikbaar.

En als jij belangstelling hebt: meld je dan snel aan, want er geldt een ‘early bird’ korting voor de eerste 50 belangstellenden!

http://www.twogetthere.nl/pagina/jouw-kind-een-maatje

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , . Bookmark de permalink.